11.09.2006

Jylkkäri - vaihtoehtoinen todellisuus edition

Kommentti on vastaus tähän kyselyyn.

Joka tapauksessa nyt olisi erinomainen hetki kertoa, mikä Jylkkärissä mättää ja miten siitä voisi tehdä paremman. Ehdotuksissa ei kannata olla turhan vaatimaton, sillä ihmeitä teemme hetkessä, mutta mahdottomat asiat vaativat hieman enemmän aikaa, eli kaikki on sovellettavissa. Länttää mielipiteesi kommenttilooraan tai lähetä se vaikka sähköpostilla. Tärkeintä on, että ideoita tulisi mahdollisimman paljon.

Nettijylkkäri.

Kun tuota päivitätte, niin tehkää ensin kunnollinen nettiversio. Eli vaikka perusblogityyppinen ratkaisu, jossa on kommentointimahdollisuus. Helsingin Ylioppilaslehti on ihan kelvollinen esimerkkitoteutus. Tosin paperijylkkäri päivittyy vain kerran kuussa, eikä ketään varmaan kiinnosta tehdä sisältöä nykyistä enempää, mutta muutakin säännöllistä sisältöä tarvitaan.

"Varastakaa" siis sitä muilta.

Esimerkiksi vaihtokauppa periaatteella voisi varmaan käyttää muiden ylioppilaslehtien sisältöjä. Tai voisi, jos niiden sivut ei olisi ihan yhtä huonot kuin jylkkärinkin (aka automaattinen aggretointia ei ole mahdollista). Blogeista saisi sisältöä aggretoitua, joten sopivilta Jyväskylä blogaajilta lastujen otsikot sivuille tai jos saisi luvan kysymällä riittävän monelta myös itse sisällötkin, niin "Planet Jyväskylän" toteuttaminen olisi hieno veto. (tosin 40100:nkin voisi tehdä tuon, mutta paperilehti tuo tiettyä etua jos haluaisi julkaista juttuja edelleen paperilehdessä).

Joka tapauksessa, pistäkää kunnolliset nettisivut pystyyn! :)

Paperiversiosta

Ehdotin n. 5v sitten kysyttäessä mihin TA:n markkinointibudjettia pitäisi käyttää, että hommaisivat Jylkkäriin säännöllisen 'Ammattikorkeakoulun nurkalta’ palstan joka kertoisi mitä ammattikorkeakoulun puolella tapahtuu opiskelijan näkökulmasta. Tosin minusta sen tekeminen olisi kannattanut jo pelkästään Jamk:n ja Jyu:n sisällä tapahtuvien 'mitä vittua' reaktioiden takia. Noh, se ei mennyt läpi silloin liian erikoisena ideana.

Olen vieläkin sitä mieltä, että ajatus on hyvä. Jyväskylän korkeakouluopiskelijoista 1/3 on AMK:ssa ja tuo näkyi hyvin esimerkiksi opintotukimielenosoituksessa, jossa väkeä oli vähintään yhtä paljon Jamk:ista kuin Jyu:sta. Tästä AMK porukasta suuri osa ainakin epäsäännöllisesti lukee Jylkkäriä, tosin siksi, että se on ainoa opiskelijamedia täällä (mikä on hyvä, yksi kilpailukykyinen media on parempi kuin monta huonoa). Kuvittelisin myös, että Yliopistolla opiskelevia kiinnostaisi kuulla mitä "aidan" toisella puolen tapahtuu, muutenkin kuin baari-iltoina, kun kerran yhteisiä intressejä on aika lailla.

Kuten vaikka asuminen KOAS:lla, opettajia jotka opettavat molemmissa on iso liuta tai yhteistoiminta organisaatioiden välillä. Turussa YO- ja AMK-opiskelijat voivat valita molemmista oppilaitoksista kursseja. Suora hyöty tästä on ainakin tekniikan puolella se, että voidaan järjestää erikoistuneempia kursseja, kun niille saadaan paremmin osallistujia. Toinen mikä olisi kiva nähdä tapahtuvan, on oppilaitosten väliset vierailuoikeudet toistensa WLAN verkkoihin Turun ja Oulun tapaan.

Muitakin asioita tulee mieleen, mutta pointti on siinä, että kehityksen tapahtuminen vaatii dialogin käymistä. Tämä taas vaatii sen, että on edes hieman käsitystä mitä kummallakin puolen tapahtuu ja tätä voisi edesauttaa antamalla palstatilaa vaikka säännölliselle kolumnille tai jotain.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Zache, kiitos ajasta ja vaivasta.

Tuo nettipuolen päinperseisyys on vaivannut minua aika pitkään – kirjoitin kuitenkin jo työhakemuksessani, että fiksaan homman.

No tuota, köh, oli muita kiireitä.

Ajattelin kyllä, että voisi rykäistä WP:n, siihen vähän sopivaa teemaa ja vot. Mutta ehtiikö tässä ennen kuin duuni loppuu, en tiedä.

20:12  
Blogger IronMistress said...

Zache, tiesitkö muuten, että minä tunnen sen seuraamasi Takkirauta-blogin kirjoittajan oikeassa elämässä? Hänen oikea etunimensä on Susanna. Sukunimeä en vielä viitsi kertoa, mutta voin paljastaa sen kaikille hänen bloginsa seuraajille.

Joka tapauksessa yksi asia on nyt varma: Hänen anonyymiteettinsä on ollutta ja mennyttä. Lopullisesti.

Kun yritin valistaa asiasta hänen bloginsa kommenttilootassa, niin allas olla, eihän siihen mennyt yhtä tulipunaista minuuttiakaan kun tämä narttu oli jo poistelemassa kommentteja.

Olen ajatellut perustaa Ruukinmatruunasta perustaa viha- ja herjablogi Seppo Lehdon tyyliin, jossa myös hänen oikea identiteettinsä tulisi vihdoinkin julkisuuteen. Kunnianloukkaussyytteen uhallakin.

15:26  

Lähetä kommentti

<< Home